Contact

Digital Forensics Trainingen

TEEL Technologies Advanced BGA Chip-off Forensics

Tijdens de vijf-daagse TEEL Tech Chip-Off Forensics training leren cursisten hoe ze geheugenchips uit mobiele apparaten zoals smartphones kunnen verwijderen, prepareren en uitlezen om vervolgens met behulp van specialistische apparatuur de data te verkrijgen.

In de eerste helft van de training ligt de focus op het begrijpen van de opbouw van de apparaten en hoe je het beste de chip kan verwijderen zonder de chip te beschadigen. Daarnaast verkrijgen de cursisten inzicht in de verschillende geheugenstructuren van mobiele apparaten (mobiele telefoons, tablets, SSD-harde schijf enz.) en hoe de chip-off kan worden gebruikt om gegevens te verzamelen.

In de tweede helft van de training, leren cursisten de basisprincipes van de geheugenstructuur en hoe ze beschikbare hulpmiddelen kunnen gebruiken om het geheugen van de chip te lezen. Cursisten kunnen de verkregen kennis in de praktijd brengen door te oefenen op een BlackBerry toestel die geladen is met gegevens.

Voor wie is deze training bedoeld?
Deze Chip-off training is bedoeld voor cursisten die bekend zijn met het concept van ruwe data, ruime ervaring hebben in het analyseren hiervan en hun kennis van Chip-off methodieken willen vergroten.

Wat leert u tijdens de training?
Na het volgen van deze training, beschikken de cursisten over de volgende competenties:
- Het verwijderen op juiste wijze van een BGA-chip van een apparaat
- Behandeling en voorbereiding van de chip voor uitlezing
- Het uitlezen van de chip om gegevens te verkrijgen
- Het toepassen van hulpmiddelen en technieken om de aangetroffen informatie te decoderen
- Praktische kennis over het chip-off proces van een geblokkeerde niet-versleutelde BlackBerry en vervolgens het gebruik van forensische software om de data dump maken en analyseren