Contact

Digital Forensics Trainingen

Digital Forensics - TEEL In-System Programming (ISP) For Mobile Device Forensics

Tijdens deze vijf-daagse training leren rechercheurs hoe met behulp van z.g. In-System Programming (ISP) extracties uit te voeren. Deze methode maakt het mogelijk om rechtstreeks toegang te krijgen tot het eMMC-geheugen van een mobiel apparaat. eMMC is het meest voorkomende type geheugen dat wordt toegepast in chips van de huidige smartphones. Gedurende het ISP proces hoeft de chip niet te worden verwijderd, waardoor het originele bewijs in tact blijft.

Aan het begin van de training krijgen de cursisten een aantal telefoons uitgereikt om chip-off extracties op te oefenen, te leren over backtracing en connectiepunten en data-extracties uit te voeren.

Voor wie is deze training bedoeld?
Deze ISP training is bedoeld voor rechercheurs die ervaring hebben in chip-off en soldeertechnieken en hun kennis op het gebied van analyse van mobiele apparaten willen vergroten.

Wat leert u tijdens de training?
Aan het eind van deze vijf-daagse training zijn cursisten in staat zelfstandig ISP-extracties uit te voeren en de resultaten van de verschillende extracties met elkaar te vergelijken. Hoewel er een basisvaardigheid in het solderen van PCB’s wordt verondersteld, zal er veel worden geoefend in het solderen van weerstanden en condensators op en van de printplaat.