Contact

Digital Forensics Trainingen

Magnet IEF Examinations course (IEF200)

In deze hands-on cursus leert de cursist op interactieve wijze hoe om te gaan met digitaal bewijsmateriaal dat wordt aangetroffen op computers en mobiele telefoons. De focus ligt daarbij op de sporen die worden aangetroffen na internet gebruik, gebruik van Social Media en apps op mobiele apparaten.

Na de installatie van IEF gaan de cursisten aan de gang met het zoeken en analyseren van de data, waarna de bevindingen in een rapport worden vastgelegd. Kijk voor de volledige cursusinhoud op de site van Magnet Forensics.

Voor wie is deze training bedoeld?
Deze vierdaagse training is ontworpen voor digitaal rechercheurs van opsporingsdiensten uit de forensics community zoals politie, defensie, special taskforces, maar ook particuliere onderzoeksinstanties. De cursus is geschikt voor zowel de beginnend digitaal rechercheur alsook degenen die IEF al een tijdje gebruiken, maar de training nog niet hebben doorlopen. Dit is de basiscursus voor het gebruik van Internet Evidence Finder van Magnet Forensics.

Wat leert u tijdens de IEF Examinations course?
Deelnemers verkrijgen kennis en vaardigheden die ze nodig hebben om Magnet IEF te configureren om het belangrijkste bewijs uit de computer en van de smartphones te halen. Ook leren zijn hoe IEF Report Viewer gebruikt moet worden om het bewijsmateriaal, de feiten koppeling, gegevens en mogelijke activiteiten van de gebruiker op meerdere platformen te verkennen en voor samenwerking met andere stakeholders te gebruiken.

Elke module maakt gebruik van een uitgebreide basis van scenario's, hands-on oefeningen in de Magnet van IEF, om de leerdoelen te versterken en verdere inzichten te geven aan de deelnemer in de functionaliteit van Magnet IEF en de toepassing ervan binnen de forensische workflow.