Contact

Digital Forensics Trainingen

BlackBag Essential Forensic Techniques I

Deze cursus biedt het Mac alternatief voor digitaal rechercheurs die al bekend zijn met forensisch onderzoek op basis van het Windows-platform. De focus ligt op zowel de analyse- als de rapportagefuncties. Aan de hand van diverse scenario’s en instructie van de docenten, krijgt de cursist inzicht in het gebruik van een Mac door de verdachte en waar de bestanden worden opgeslagen.

Voor wie is deze training bedoeld?
Deze training is bedoeld voor digitaal rechercheurs die al ervaring hebben met digitaal onderzoek in het algemeen en hun kennis willen uitbreiden met het onderzoeken van apparaten op basis van Macintosh. Dit is de basiscursus voor alle andere Blackbag Macintosh forensische trainingen.

Wat leert u in de BlackBag Essential Forensic Techniques training (EFT I)?
Aan het eind van deze training zijn de deelnemers in staat om de verschillende Macintosh apparaten te onderscheiden en op de juiste manier te onderzoeken met kennis van de Macintosh EFI. Verder zijn de cursisten in staat om een nieuwe installatie van het Mac OS X uit te voeren, een forensische computer in te richten en een volledig onderzoek te draaien op basis van het Mac-platform. Ook zal de deelnemer voldoende kennis hebben opgebouwd om relevante bevindingen vast te leggen in een rapport.