Contact

Training Digital Forensics Trainingen

BlackBag BlackLight Tool Training (BTT)

In deze 2-daagse hands-on training leert u op interactieve wijze hoe om te gaan met digitaal bewijsmateriaal dat wordt aangetroffen op Mac OS X computers, iOS en Android toestellen, maar ook op Windows systemen. De cursist wordt bekend gemaakt met het gebruik van Blacklight, een forensische analysetool bestemd voor de ondersteuning van rechercheurs in een digitaal onderzoek. Na een korte introductie in het gebruik van MacQuisition, het kopieerprogramma van BlackBag, gaan de deelnemers onder leiding van een deskundige docent een volledige zaak behandelen daarbij gebruikmakend van de geavanceerde functionaliteit van Blacklight.

Voor wie is deze training bedoeld?
De BlackLight Tool Training is bedoeld voor twee soorten deelnemers: de bestaande Blacklight-gebruiker die meer wil weten over de functionaliteit en voor de nieuwe potentiële gebruiker die benieuwd is naar Blacklight en wel eens wil kennismaken met de software. Tot welke groep u ook behoort, de informatie die u krijgt tijdens deze training is zinvol voor iedere digitaal rechercheur die meer wil weten over digitaal onderzoek - ongeacht of dit met Blacklight wordt uitgevoerd.

Wat leert u in de BlackBag BlackLight Tool training?
Aan het eind van deze training heeft u een goed beeld van Blacklight en bent u in staat om Blacklight in de praktijk toe te passen. U leert deze tool in te zetten in cross-platform onderzoeken (Mac en Windows) en de ingebouwde rapportfunctie te gebruiken. Ter afronding van de training is het mogelijk om de test af te nemen voor Certified BlackBag Examiner (CBE), het certificeringsprogramma van BlackBag.