Contact

Trainingen

Cybercrime & Cybercrime Teams Plus

Deze vijfdaagse training sluit aan op de Cybercrime & Cybercrime Teams Basis training voor de cybercrime rechercheur. Tijdens deze dagen wordt er verder ingegaan op de onderwerpen cybersecurity, domain name systems, encryptie en cryptocurrency. Er wordt ook gekeken naar verschillende vormen van malware en de achterliggende infrastructuren. Verder komt het gebruik van onder meer de Linux command line interface (CLI) aan bod. Door de basis van CLI te leren, krijgen de deelnemers inzicht in hoe ze met behulp van deze interface een logbestand kunnen analyseren.

Bij online onderzoek is sociale media steeds meer van waarde. Het effectief gebruik maken van zoekmachines en het kunnen zoeken in sociale media is dan ook een belangrijk aspect van deze training. Daarnaast wordt ook besproken hoe IP-interceptie ingezet kan worden tijdens een cybercrime onderzoek. 
Net als de Cybercrime Advanced deel 1 training zal de theorie door middel van casuïstiek in de praktijk gebracht worden. Ook gaan de deelnemers veel met virtual machines aan de gang om bijvoorbeeld te kijken hoe een cyber aanval werkt en welke sporen er(n) achter gelaten worden.

Voor wie is deze training bedoeld?
Deze training is geschikt voor rechercheurs die zich structureel bezig houden met zowel eenvoudige als complexe cybercrime onderzoeken.

Wat leert u tijdens de training?
Aan het einde van deze training bent u in staat verschillende cyber aanvallen te onderscheiden. U herkent verschillende typen malware, de verschillende cryptocurrencies en technieken er achter en weet de kansen binnen het Darkweb te herkennen. Ook weet hoe u met behulp van de Linux Command Line een grote log file en met WireShark IP tabdata doorzoekt. Verder kunt u na afloop met facebook grap search online personen vinden. Om nog meer informatie te verkrijgen, weet u hoe u gegevens vordert voor uw opsporingsonderzoek.