Contact

Trainingen

Cybercrime & Cybercrime Teams Basis

Naast het uitvoeren van complexe cybercrime onderzoeken, adviseren cybercrime teams ook collega’s in de regio over dit onderwerp. Tijdens deze cybercrime training voor gespecialiseerde cybercrime teams zal er basiskennis worden opgedaan van onder meer computertechniek, computernetwerken, internettechniek, communicatieprotocollen en -technieken. Vervolgens zal er uitgebreid gekeken worden naar de verschillende vormen van cybercrime en zullen de opsporingskansen hierbij aan bod komen. Ook onderwerpen als vastlegging van onderzoeksresultaten, afbreukrisico’s tijdens het onderzoek en het juridische kader worden meegenomen. Door de vele en gevarieerde casuïstiek, kunnen deelnemers de nieuwe/aangevulde kennis direct in de praktijk brengen.

Voor wie is deze training bedoeld?
Deze training is geschikt voor cursisten die structureel werken aan zowel eenvoudige als complexe cybercrime onderzoeken.

Wat leert u tijdens de training?
Aan het einde van deze training bent u op de hoogte van de huidige trends rondom cybercrime. Daarnaast weet u hoe u een cybercrime aangifte opneemt, hoe u deze onderzoekt en rapporteert. U bent bekend met veelvoorkomende terminologie zoals protocollen, poorten en het client- server model. Verder weet u welke netwerkapparaten en sociale media sporen kunnen bevatten. Ook weet u hoe u efficiënter gebruik kunt maken van zoekmachines en hoe u zoekt binnen websites.