Contact

Trainingen

Webtechnieken

Binnen de Nederlandse opsporing is internet recherche een vak in opkomst. Steeds meer rechercheurs zijn in staat om goed en veilig te zoeken naar informatie op websites. Echter, achter die pagina's vol nuttige gegevens zit een wereld van servers, protocollen en technieken. Om alles uit internet onderzoek te kunnen halen, is het wenselijk begrip en kennis te hebben van deze wereld. Tijdens de training worden onderwerpen zoals de techniek achter een website (HTML, CSS, Javascript en Content Management Systemen) en protocollen van het web, zoals http en smtp (mail) dan ook besproken.

Voor wie is deze training bedoeld?
Deze training is geschikt voor deelnemers met basiskennis van internet rechercheren. Wenselijk is als deelnemers reeds de drie daagse training internet rechercheren of de OSINT basis hebben gevolgd.

Wat leert u tijdens de training?
Aan het einde van deze training heeft u inzicht in de technieken achter het web. U weet hoe een website is opgebouwd, wat de veelgebruikte termen zoals protocollen, poorten en het client- server model inhouden en hoe u werkt met een Virtualbox. Ook heeft u geleerd hoe een website is opgebouwd en hoe u de broncode van een website doorzoekt. Verder zijn termen zoals apache, nginx, database, sql, html, css en javascript, bekend. Verder weet u wat Content Management Systemen zijn, zoals Wordpress en Joomla en webservers voor sporen bevatten. Daarnaast kunt u deze kennis toepassen in een opsporingsonderzoek.