Contact

Trainingen

Linux Command Line

Waarom gebruik maken van Linux Command Line, terwijl er ook een grafische interface met muis beschikbaar is? De Command Line Interface (CLI) is krachtiger, sneller en doeltreffender dan de grafische interface. De CLI kan van grote meerwaarde zijn bij internetonderzoek, forensisch digitaal onderzoek en bij het analyseren van grote hoeveelheden data. Tijdens de training worden deelnemers vanaf de basis meegenomen in de CLI. Daarnaast worden tools zoals Nmap, Youtube-dl, Tshark en Netstat besproken. Deze tools zijn van meerwaarde tijdens een opsporingsonderzoek.

Voor wie is deze training bedoeld?
Deze training is geschikt voor deelnemers met basiskennis van computertechniek en graag op dit vlak een verdiepingsslag willen maken.

Wat leert u tijdens de training?
Aan het einde van deze training weet u het verschil tussen de Windows en de Linux Command Line. U kunt zich met Linux Command Line door een computersysteem bewegen, veilig malware onderzoeken en grote bestanden analyseren. Daarnaast weet u waarom commando's als SSH, NMAP, YOUTBE-DL, WGET en HTTRACK handig zijn voor een onderzoeker.