Contact

Trainingen

Awareness Cybercrime & Security

De Cybercrime & Cybersecurity Awareness training kan gezien worden als een training bestaand uit twee delen. In het eerste deel zullen we de deelnemers kennis laten maken met de verschillende vormen van cybercrime. Hierdoor leren ze deze vorm van criminaliteit te herkennen.  

In het tweede deel wapenen de trainers de cursisten tegen verschillende vormen van cybercrime door middel van tips, tricks en tools. Daarnaast zal gekeken worden naar de sporen die achtergelaten kunnen worden door de cybercriminelen. Ook komen de opsporingskansen bij deze sporen en hoe deze benut kunnen worden, aan bod.

Met het volgen van deze training vergroot de deelnemer niet alleen zijn kennis op het gebied van cybercrime en -security maar verkleint hij tevens de kans om slachtoffer te worden van cybercrime. 

Voor wie is deze training bedoeld?
De training is geschikt voor mensen werkzaam binnen de opsporing. Basisvaardigheden in het uitvoeren van een opsporingsonderzoek zijn hierbij van belang.

Wat leert u tijdens de training?
Aan het einde van deze training bent u op de hoogte van de trends, ontwikkelingen, kansen en bedreigingen rondom cybercrime en digitalisering. Ook weet u hoe u een beter wachtwoordbeleid voert en phishing herkent. Daarnaast bent u op de hoogte van de gevaren en kansen van WiFi netwerken.