Contact

Analytics Trainingen

Analyst's Notebook Professional versie 9

Tijdens deze training leert u hoe IBM i2 Analyst’s Notebook Professional als hulpmiddel kunt worden gebruikt bij het oplossen van grotere vraagstukken zoals ‘Zoek uit of er een verband bestaat tussen een reeks inbraken en een reeks telefoongesprekken’. De voorbeelden en vraagstukken komen uit de politiepraktijk (autodiefstal, mensenhandel, drugstransporten, moord en beroving) en uit de financiële sector (financiële fraude, identity theft, skimming, vervalsing, witwaspraktijken).

Voor wie is deze training bedoeld?
Alle onderzoekers en analisten die veelzijdige onderzoeksgegevens om moeten kunnen zetten in IBM i2 Analyst's Notebook schema's om deze vervolgens diepgaand te analyseren. Deze training is ook uitermate geschikt voor (aankomende) studenten van de cursus Analyseren van Informatie (AvI) van de politieacademie.
 
Wat leert u in de training Analyst’s Notebook Professional?

  • Het handmatig opbouwen van een schema met: gebeurtenisvensters, themalijnen, pictogrammen, kaarten, attributen en foto’s, etc.
  • Lay-out mogelijkheden toepassen op schema’s zoals bijvoorbeeld Peacock Lay-out, Grouped by Time Lay-out en Minimize Crossed Links Layout.
  • Verschillende zoekmogelijkheden gebruiken, zoals Visual Search, List Items en de Search Functie.
  • Analyseren van complexe schema's met behulp van Filters en Histogrammen. De nieuwe HeatMatrix Analysis en Dynamic Filtering zijn krachtige manieren om meer inzicht te krijgen in de data in uw schema’s.
  • Zoeken naar dubbele entiteiten met Smart Matching.
  • Met Social Network Analysis de belangrijkste spelers herkennen in een complex schema.Geografische gegevens laten zien op een kaart in Google Earth.
  • Conditional Formatting toepassen, om belangrijke informatie in de juiste context te zien.
  • Importeren van grote hoeveelheden gegevens zoals telefoongesprekken en financiële transacties uit Excel en uit tekstbestanden.

Extra informatie
Werkt u met versie 8 en heeft u de overstap naar versie 9 nog niet gemaakt? Op aanvraag is het mogelijk de Analyst’s Notebook training in versie 8 te volgen. Het is tevens mogelijk om op maat gemaakte Analyst’s Notebook trainingen te volgen.