Contact

Analysis Trainingen

Analyst's Notebook Professional Versie 8

Tijdens de training leert u hoe Analyst’s Notebook Professional als hulpmiddel kan worden ingezet bij het oplossen van grotere vraagstukken zoals ‘Zoek uit of er een verband bestaat tussen een reeks inbraken en een reeks telefoongesprekken’. De voorbeelden en vraagstukken komen uit de politiepraktijk (autodiefstal, mensenhandel, drugstransporten, moord en beroving) en uit de financiële sector (financiële fraude, identity theft, skimming, vervalsing, witwaspraktijken).

Voor wie is deze training bedoeld?
De training is voor alle rechercheurs, onderzoekers en analisten die veelzijdige onderzoeksgegevens om moeten zetten in Analyst's Notebook schema's om deze vervolgens diepgaand te analyseren. Deze training is ook uitermate geschikt voor (aankomende) studenten van de cursus Analyseren van Informatie (AvI) van de politieacademie.

Wat leert u in de training Analyst’s Notebook Professional?

  • Het handmatig opbouwen van een schema met: gebeurtenisvensters, themalijnen, pictogrammen, kaarten, attributen en foto’s, etc.
  • Lay-out mogelijkheden toepassen op schema’s zoals bijvoorbeeld Peacock Lay-out, Grouped by Time Lay-out en Minimize Crossed Links Layout.
  • Verschillende zoekmogelijkheden gebruiken, zoals Visual Search, List Items en de Search Functie.
  • Analyseren van complexe schema's met behulp van Filters en Histogrammen. De nieuwe HeatMatrix Analysis en Dynamic Filtering zijn krachtige manieren om meer inzicht te krijgen in de data in uw schema’s.
  • Zoeken naar dubbele entiteiten met Smart Matching.
  • Met Social Network Analysis de belangrijkste spelers herkennen in een complex schema.
  • Geografische gegevens laten zien op een kaart in Google Earth.
  • Conditional Formatting toepassen, om belangrijke informatie in de juiste context te zien.
  • Importeren van grote hoeveelheden gegevens zoals telefoongesprekken en financiële transacties uit Excel en uit tekstbestanden.

Extra informatie
Deze Analyst’s Notebook Professional Training wordt gegeven in versie 8. De Analyst’s Notebook Professional Training versie 9 is ook beschikbaar. Heeft u de overstap naar versie negen al gemaakt? Volg de training dan in de nieuwste versie! Mocht de overstap nog niet gepland zijn, is het ook nog steeds mogelijk de Analyst’s Notebook training in versie 8 te volgen. Let dus goed op welke training u kiest.