Contact

Referenties

Chaabi Bank

Sinds de samenwerking met DataExpert is Chaabi Bank Nederland in staat binnen enkele minuten een volledige rapportage te overleggen.

Chaabi Bank is gericht op Nederlandse klanten met een Marokkaanse achtergrond, die geld vanuit Nederland naar Marokko willen overboeken. De bank maakt op dagelijkse basis rapportages. Allereerst voor haar eigen administratie en inzicht, maar ook om verantwoording te kunnen afleggen aan het hoofdkantoor in Parijs en De Nederlandsche Bank. Sinds DataExpert de Chaabi Bank in de vorm van ‘Report as a Service’ ontzorgt in het maken van rapportages, nemen deze niet alleen minder tijd in beslag, maar zijn ze ook nog eens punctueler.

Chaabi Bank maakt gebruik van i2 Analyst’s Notebook voor het maken van haar rapportages. Om hier goed mee te kunnen werken, is nogal wat kennis vereist. Er gaat veel tijd zitten in het trainen van personeel. Tijd die ook besteed had kunnen worden aan andere belangrijke zaken, zoals de klanten. Wahib Belhachmi, Compliance Officer bij Chaabi Bank: “We hebben meer dan eens meegemaakt dat een medewerker vrij snel na het doorlopen van alle trainingen vertrok. Op zo’n moment kun je weer helemaal opnieuw beginnen. Toen DataExpert dan ook voorstelde om ons te ondersteunen bij het maken van rapportages, hebben we dit aanbod met beide handen aangegrepen.”

 Rapportages op maand- en kwartaalbasis
DataExpert neemt niet alle rapportages uit handen. De dagelijkse doet Belhachmi zelf. De werkzaamheden van DataExpert bestaan uit het maandelijks aanleveren van twaalf hoogwaardige rapportages. Verder ontvangt Chaabi Bank per kwartaal een uitgebreide rapportage die onder andere nodig is voor het afleggen van verantwoording richting het hoofdkantoor en de Nederlandsche Bank. Belhachmi: “Ik leg mijn rapporten naast die van DataExpert en kan op die manier heel eenvoudig nagaan of er geen rare afwijkingen in zitten. Een soort dubbelcheck dus. Een ander voordeel is dat het voor ons niet meer nodig is de tools in eigen beheer te hebben. Dat doet DataExpert voor ons. We worden echt ontzorgd en dat biedt een hoop rust.”

'Het is niet meer nodig om tools in eigen beheer te hebben.'

Overdracht via de cloud
Belhachmi is meer dan tevreden over de communicatie tussen Chaabi Bank en DataExpert. “Ik hoef maar een vraag te stellen en deze wordt in no time opgepakt. Onze contactpersonen binnen DataExpert hebben een proactieve houding en zijn continu bezig met het optimaliseren van hun service. Zo zijn we sinds kort overgegaan van de fysieke overhandiging van de documenten naar een digitale. Kwam er eerst elke maand iemand bij ons langs om een USB-stick met de benodigde rapportages aan te leveren, nu gebeurt dat via een beveiligde cloud-omgeving.”

 'We gebruik maken van de hulp van DataExpert zijn we volledig compliant, werken we 'Sinds efficiënter en besparen we tijd en kosten.'

Analyse binnen enkele minuten
Chaabi Bank kan geen concrete cijfers overleggen die aantonen wat de voordelen zijn van de samenwerking met DataExpert, maar volgens Belhachmi scheelt het al snel een halve FTE. De bestanden die hij krijgt aangeleverd, zijn van hoge kwaliteit, waardoor hij heel snel en efficiënt de gevraagde rapportages kan delen met het hoofdkantoor. “De Compliance Manager van het Engelse kantoor van Chaabi Bank maakt geen gebruik van deze analyses. Zij is al snel een paar dagen per maand bezig om de juiste informatie te kunnen overleggen, terwijl het mij letterlijk een paar minuten van mijn tijd kost.”

'We worden ontzorgt en dat biedt een hoop rust.'

Blijvende innovatie
Over de samenwerking met DataExpert in de komende jaren zegt Belhachmi: “Ik hoop dat we dan nog steeds zo prettig schakelen. Sinds we gebruik maken van de hulp van DataExpert zijn we volledig compliant, werken we efficiënter en besparen we tijd en kosten. Ik zie dan ook geen enkele reden om de samenwerking te beëindigen. Zowel Chaabi Bank als DataExpert zijn partijen die streven naar perfectie en ik ga er dan ook van uit dat we samen blijven innoveren om het optimale resultaat te behalen. Uiteindelijk zullen we misschien zelfs niet meer zonder DataExpert kunnen.”

 Wilt u weten wat DataExpert voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.