Contact

Over DataExpert

Historie DataExpert

Vidocq
In 1990 is DataExpert opgericht als spin-off van Kender Thijssen en Q-RAY Agrimatica. Met een team van specialisten werd Vidocq gebouwd, het recherche-informatiesysteem voor de Criminele Inlichtingen Dienst. Binnen een paar jaar maakten tientallen klanten in Nederland en België gebruik van dit systeem.

Distributie en training
Naast software ontwikkeling deed DataExpert ook de marketing, verkoop, installatie, support en training. Het was een logische stap om dit ook met interessante producten van andere bedrijven te doen. In 1992 werd DataExpert daarom distributeur voor i2 (nu IBM) voor het softwarepakket Analyst’s Notebook. Dit product is inmiddels wereldwijd een begrip bij alle opsporingsorganisaties. In de jaren daarna zijn er andere i2-producten bij gekomen, zoals iBase.

Opsporing en analyse
DataExpert ontplooide zich steeds meer van een ontwikkelaar naar een value added reseller. Nieuwe digitaal forensische opsporings- en analyseproducten werden toegevoegd aan het portfolio en het aantal partners groeide snel. Guidance Software nu OpenText (EnCase) en AccessData (Forensic Toolkit) zijn daar voorbeelden van. Ook is de dienstverlening uitgebreid met een aanbod van trainingen en consultancy over het gebruik en de inzetbaarheid van de software.

Security Solutions
DataExpert richt zich naast de analyse en forensische solutions ook op security solutions. Deze activiteit richt zich op cybersecurity, beveiliging van de kritische infrastructuren, data security (incl. cloudsecurity) en risk & compliance (e-discovery).

Trainingspractice DiEx
DataExpert wil de kennis van klanten voor het uitvoeren van onderzoek en de daarvoor benodigde technologie verhogen. Vanuit deze ambitie heeft DataExpert een trainingsafdeling opgezet. Om trainingen op het gebied van cybercrime, internetonderzoek en veiligheidsanalyses te kunnen geven, nam DataExpert in 2017 de trainingsorganisatie DiEx over.

Onafhankelijke oplossingen
In 30 jaar is DataExpert uitgegroeid naar dé onafhankelijke kennis- en technologiepartner voor alle opsporings- en veiligheidsdiensten en commerciële partijen. Behoeften op het gebied van databeveiliging en forensisch onderzoek vertalen we naar passende oplossingen. Onze jarenlange ervaring en expertise in de markt van Openbare Orde en Veiligheid helpen ons daarbij.