Contact

Over DataExpert

DataExpert - your partner against cybercrime

DataExpert streeft naar het verminderen en oplossen van (cyber)criminaliteit en fraude en het beveiligen van systemen en data. Om criminaliteit voor te blijven slaat DataExpert de handen ineen met haar klanten en partners. Mede door de juiste software en hardware van internationaal erkende leveranciers te selecteren en leveren en door de gebruikers op te leiden in het goed toepassen van deze producten worden “de boeven” gevangen en “de onschuldigen” beschermd.

In de huidige maatschappij worden veel sporen via mobiele telefoons, tablets, sociale media en andere technologie achtergelaten. Bij elke (digitale) plaats delict hoort dan ook een sterk groeiende hoeveelheid data. Deze data wordt op forensische wijze veiliggesteld en geanalyseerd met behulp van de door DataExpert geleverde producten.

Waar data aan de ene kant ingezet kan worden voor het oplossen van een vraagstuk rondom een delict, dient data aan de andere kant beschermd te worden om misbruik door criminelen te voorkomen. De security oplossingen die DataExpert biedt helpen uw systemen en data te beveiligen. Het betreft oplossingen zoals security producten, trainingen, awareness workshops en adviezen.

Onze klanten worden door DataExpert getraind in het uitvoeren van onderzoek op het gebied van (cyber)crime, OSINT en fraudebestrijding met behulp van gespecialiseerde technologie. De digitaal forensische, analytische, e-Discovery en security producten stellen hen vervolgens in staat om zelf goed onderzoek te doen of systemen en data te beveiligen.

Om de juiste technologie en kennis te kunnen bieden is DataExpert continu bezig met het inventariseren van klantbehoeften in de markt, het in de gaten houden van bestaande en opkomende trends en het zoeken van nieuwe producten. Naast de juiste software en hardware producten en trainingen investeert DataExpert ook voortdurend in haar team van experts. Dit geschiedt door middel van (product)trainingen, beurzen, congressen en klantbezoeken. Ook het aannemen van personeel vanuit het werkveld van defensie, politie, lokale overheden of ICT bedrijven draagt hier aan bij.