Contact

Nieuws

Vooruitblik Fraude Film Festival

Tijdens de vijfde editie van het Fraude Film Festival op 4 en 5 oktober wordt het hoofdthema Maatschappelijke Ondermijning belicht via verschillende nog te onthullen onderwerpen. Door het vertonen van inspirerende films en documentaires over de uiteenlopende onderwerpen, draagt het FFF bij aan de bewustwording en discussie over gevoelige thema’s. In kritische (panel)discussies na afloop van de films, worden de thema’s uitgediept en kunnen deskundigen en publiek de dialoog met elkaar aangaan.

Hoewel het totaal aantal misdrijven in Nederland daalt, neemt het aantal gevallen van fraude en cybercrime toe. Fraude is één van de vele vormen van ondermijnende criminaliteit die de structuur van de maatschappij verzwakt of misbruikt. Dit soort criminaliteit wordt vaak gepleegd in criminele samenwerkingsverbanden en gaat regelmatig gepaard met geweld, bedreiging en intimidatie.

Ondermijnende criminaliteit raakt ons allemaal. Maar hoe pakken we dit probleem als samenleving aan? Door overheid, bedrijven en publiek bijeen te brengen en samen te werken! DataExpert is voor het 3e jaar op rij partner van het Fraude Film Festival, dat wederom in EYE Amsterdam zal plaatsvinden. Zoals elk jaar heeft DataExpert weer een aantal vrijkaarten voor dag 1 en dag 2 van het festival weg te geven. Heeft u interesse in een dag met relevante netwerkmogelijkheden, leerzame en spraakmakende paneldiscussies en zeer interessante en spraakmakende films rondom fraude en criminaliteit? Laat het ons weten en we reserveren een plek voor u!

Om alvast in de stemming te komen, onderstaand een link naar de ludieke opening van het Fraude Film Festival 2016: