Contact

Nieuws

10 daagse cybercrime training bij Politie

Inmiddels zijn de eerste tien daagse cybercrime trainingen aan verschillende Politie Eenheden gegeven. De aftrap was bij het cybercrime team van Limburg in Venlo. Vervolgens hebben onze trainers Ton, Niels en Sjoerd ook de eenheden in Den Helder en Rotterdam mogen trainen. Tijdens de training werden een breed aantal onderwerpen besproken: van verschillende vormen van cybercrime tot OSINT en van IP-interceptie tot computernetwerken.

De training heeft een praktisch karakter waarbij theorie wordt afgewisseld met opdrachten in de vorm van praktijkgerichte casuïstiek. Ook wordt er op bepaalde onderwerpen dieper ingegaan door middel van groepsdiscussies. Mede door de enthousiaste deelname en actieve inzet van de cursisten kan gezegd worden dat de training een groot succes was. Dit bleek ook uit de evaluaties waarbij bovengemiddeld werd gescoord. Een greep uit de zeer positieve opmerkingen waren:

-             “Fijn dat de docenten een Politie achtergrond hebben”

-             “Docenten met kennis en kunde die de stof prima over weten te brengen”

-             “Onmisbaar bij medewerkers van een cybercrime team”

We willen de Politie Venlo, Den Helder en Rotterdam hartelijk bedanken voor hun inzet en kijken uit naar de volgende cybercrime trainingen na de zomer.