Contact

Nieuws

Data Miner

Data Miner is een extensie voor de Chrome browser waarmee data van webpagina’s kan worden gehaald. Ook wel ‘scrapen’ genoemd. De add-on kan deze data vervolgens naar een CSV of Excel spreadsheet exporteren. Echter voordat dit mogelijk is, moet de data wel eerst gevonden worden.

Facebook is een goed voorbeeld van een social media platform waar, als er slim wordt gezocht, veel informatie aanwezig is. De vindbare resultaten zijn echter moeilijk te exporteren. Niet alle resultaten worden namelijk direct in de pagina getoond. Voor meer resultaten moet naar de bodem van de pagina gescrold worden, zodat er meer informatie wordt getoond. Deze obstakels komen in onze training OSINT en cybercrime trainingen aan bod. 

De Data Miner tool bevat functionaliteiten die helpen met het verkrijgen van de juiste informatie. Het is mogelijk om kolomnamen te bepalen en te klikken op elementen in een pagina welke geëxporteerd dienen te worden naar CSV of Excel. Data Miner kan vervolgens automatisch naar beneden scrollen om meer resultaten op te halen voor de export.

De 'scrape-instellingen' in Data Miner zijn op te slaan in zogenaamde recepten, zodat ze eenvoudig nogmaals gebruikt kunnen worden. Verder heeft Data Miner een publieke bibliotheek met recepten waar gebruik van gemaakt kan worden.

Meer informatie over onze trainingen of over de Data Miner tool? Neem contact met ons op!