Contact

Nieuws

Cybercrime-tip: Two Factor Authentication

Is alleen een wachtwoord genoeg? In een tijd met toenemende cybercrime, regelmatige datalekken en een groeiend aantal hackers is het antwoord simpelweg: nee.  Two Factor Authentication klinkt misschien ingewikkeld, maar veel van ons gebruiken het al. Zo ontvangt u een SMS als u wilt inloggen bij DigID of maakt u bijvoorbeeld gebruik van een tancode voor het verzenden van een bankoverschrijving.

Onze tip is dan ook om Two Factor Authentication eveneens te gebruiken voor applicaties zoals Google, Facebook, Twitter, Instagram en meer. Dit kunt u instellen door naar uw  accountinstellingen te gaan en vervolgens te kiezen voor beveiliging (security). Door uw account op deze manier te beveiligen is het voor cybercriminelen vrijwel onmogelijk om in te breken op uw account. Voor toegang tot uw account hebben ze dan namelijk niet alleen een username en wachtwoord meer nodig, maar ook toegang tot uw mobiele telefoon.