Contact

Nieuws

Terugblik ochtendsessie Veiligheid & Analyse

In de ochtend van 28 juni organiseerde DataExpert een themaochtend rond Veiligheid & Analyse. De kennissessies rondom informatie gestuurde data koppeling en digitale zelfverdediging waren de hoofdonderwerpen voor deze ochtend.

Een veelzijdige groep geïnteresseerden namen deel aan deze ochtend en zorgden voor een waardevolle interactie tussen sprekers en deelnemers! Eerst vertelde Arwin van den Bos namens VNG Realisatie over onder andere het Veiligheid Informatie Knooppunt (VIK project). Het VIK project is een pilot die VNG Realisatie en DataExpert samen bij verschillende gemeenten ondersteunt. Na Arwin was Ton Maas aan de beurt, trainer Cybercrime bij DataExpert.  

In het ruime uur dat Ton tot zijn beschikking had als afsluitende spreker, werd de groep geïnformeerd over de gevaren van internet gebruik en de werkwijzen die cybercriminelen hanteren en daarmee onderdeel zijn van de ondermijnende criminaliteit in Nederland. Tijdens de sessie was er ruimte voor vragen, opmerkingen en discussie.

Ook tijdens de lunch werd het gesprek over data gebruik om ondermijning en andere criminele activiteiten aan banden te leggen voortgezet. Daarnaast hadden de deelnemers tijdens de lunch de mogelijkheid om op het Darkweb te surfen. Hiermee kregen ze een kijkje in de marktplaatsen van de onderwereld.

DataExpert wil de sprekers en de bezoekers van de ochtendsessie Veiligheid & Analyse nogmaals bedanken voor hun actieve deelname en interesse. Wilt u in de toekomst ook graag een keer deelnemen aan een ochtendsessie over data, analyse en de toepassing hiervan? Houdt dan de nieuwsbrief en de website goed in de gaten!