Contact

Nieuws

Even voorstellen

De afgelopen maanden hebben we twee zeer gemotiveerde en enthousiaste leden aan ons Cybercrime/DiEx trainingsteam mogen toevoegen. Samen met Sjoerd van der Meulen (sinds 2017 werkzaam als trainer bij DataExpert), hebben we nu een team bestaande uit drie gemotiveerde trainers met veel kennis en praktijkervaring. We stellen ze graag kort aan u voor.

Ton Maas

Ton is zijn carrière begonnen in de Industriële Automatisering bij onder meer bedrijven als Siemens en SEW Eurodrive. Naast productmanager was hij hier ook actief in het ontwikkelen en geven van trainingen op het gebied van PLC-, HMI- en SCADA programmering. Na 10 jaar in deze branche werkzaam te zijn geweest, kreeg hij de kans om zijn technische kennis toe te passen als Digitaal Rechercheur bij het Team High Tech Crime (Landelijke eenheid). Hij is hier in 2006 gestart en doorgegroeid naar Digitaal Coördinator op één van de operationele teams. Om zijn kennis van IT en digitaal rechercheren te kunnen delen, ook buiten zijn team, is hij sinds maart 2018 aan de slag gegaan bij DataExpert.

Sjoerd van der Meulen

Sjoerd is op 17 jarige leeftijd begonnen als politieagent bij de Politie Amsterdam. In 2014 besloot hij naast zijn baan bij de politie, in samenwerking met de trainingsorganisatie DiEx, als freelancer training te geven op het gebied van internetrechercheren, social media, interceptie, cybercrime en Linux. Bij het samengaan van DiEx en DataExpert heeft Sjoerd zich aangesloten bij DataExpert om de Nederlandse opsporingswereld nog beter te bedienen met trainingen en advies.

Niels Hilderink

Net als Sjoerd is ook Niels begonnen bij de Politie Amsterdam. In 2014 is hij binnen de eenheid doorgegroeid tot Specialist Internet Techniek. Na 10 jaar trouwe dienst bij de politie besloot Niels in 2017 een volgende stap te maken als programmeur bij Sanoma en later bij NEP Media Solutions. Hij miste echter de opsporingswereld. Inmiddels kan hij zijn kennis over techniek, programmeren en cybercrime weer delen binnen de opsporingswereld als trainer bij DataExpert.

Deze drie trainers hebben er zin in en hopen u in de nabije toekomst bij één van de trainingen te mogen zien!