Contact

Nieuwe OSINT plugin voor Analyst’s Notebook gebruikers!

Nieuwe OSINT plugin voor Analyst’s Notebook gebruikers!

Veel open bronnen onderzoek, ook wel OSINT genaamd, gebeurt op een traditionele handmatige manier zonder tussenkomst van softwarematige scrapers of social media discovery producten. Eén van de redenen hiervoor is de enorme data load die aan een onderzoek wordt toegevoegd. Dit is zeker niet altijd wenselijk. DataExpert biedt u een tussenoplossing: Point Duty Huntsman!

PD Huntsman is een naadloos geïntegreerd in uw bekende Analyst’s Notebook canvas. PD Huntsman werkt als een normale browser en voert enkel de opdrachten uit die de gebruiker hem opdraagt. Wanneer u bijvoorbeeld een target op social media of op een forum wil rechercheren, is deze actie direct vanuit uw Analyst’s Notebook onderzoek in te zetten.

Maar wat is dan exact de toegevoegde waarde? Bij PD Huntsman is dat onder andere de directe integratie in uw lopende onderzoek. De gebruiker kan de bevindingen direct plaatsen in het al bestaande onderzoekscanvas. Zo worden belangrijke connecties tussen bestaande en nieuwe entiteiten met enkele muisklikken gerealiseerd.

In bovenstaand voorbeeld hebben we fictief de werkgever van een target weten te achterhalen door een zoektocht op Google. De entiteit ‘Organisatie’ wordt toegevoegd aan het al bestaande relatienetwerk en direct gelinkt aan de entiteit ‘Persoon’ die de target vertegenwoordigt. Wat Huntsman uniek maakt tijdens het creëren van entiteiten en links, is de complete metadata die geregistreerd wordt tijdens het vastleggen van de entiteit.

In tegenstelling tot handmatig informatie verzamelen vanuit openbare bronnen op het internet waarbij borging van de informatie een uitdaging is, biedt Huntsman de gebruiker een veilige en minder tijdrovende manier om uw onderzoeken uit te breiden. Dit met de gemakken van open bronnen, maar zonder de uitdagingen van het vastleggen ervan.

Ziet u mogelijkheden om Huntsman toe te passen in uw Analyst’s Notebook onderzoeken of heeft u vragen over de toepassing van OSINT oplossingen? Neemt u dan contact op met DataExpert om meer toelichting te ontvangen.