Contact

Is een gratis app écht gratis?

Is een gratis app écht gratis?

In de regel geldt dat geen app gratis is. Waar je niet hoeft te betalen met geld, betaal je zeker met wat anders. Bij gratis apps is dat vaak informatie. Bij het installeren van een app wordt er gevraagd of je akkoord gaat met de gebruikersovereenkomst. In de pagina’s tekst van deze gebruikersovereenkomst staat welke informatie je precies vrijgeeft, zoals: contactgegevens, locatie gegevens, agenda, mediabestanden zoals foto’s en video’s en toegang tot microfoon en camera.

De vraag blijft of het wel gewenst is om deze informatie te delen. Zeker met de handhaving van de nieuwe privacy wetgeving zou het nadelige effecten kunnen hebben. Onze tip: pak de controle terug over wat je deelt met derden door je privacy setting aan te passen. Dit gaat als volgt:

  • IPhone ->  instellingen ->  privacy -> instellen/aanpassen wat apps mogen zien
  • Android -> instellingen -> apps -> rechts bovenin op menu klikken -> app machtigingen -> instellen/aanpassen wat apps mogen zien