Contact

Cybercrime-tip

Cybercrime Tip

De DiEx-docenten zijn heel druk met onze verschillende nieuwe cybercrime-trainingen. Tijdens de trainingen blijkt dat internetveiligheid bij veel mensen niet voorop staat. Om iedereen wat meer kennis te geven op dit gebied, brengen we graag de volgende tip bij je onder de aandacht.

Zijn jouw wachtwoorden nog veilig? Om te kijken of jouw e-mailadres en wachtwoord wel eens zijn buitgemaakt bij een datalek, kun je kijken op https://haveibeenpwned.com/. Deze site wordt onderhouden door een cybersecurity-expert. Mochten jouw gegevens gelekt zijn, zorg er dan voor dat je het wachtwoord van die site verandert, dat je alle andere sites waar je datzelfde wachtwoord gebruikt ook aanpast (zorg dan meteen voor unieke passwords!) én wees alert op phishing-mails die voortborduren op dit lek.