Contact

Oxygen strijdt tegen kinderuitbuiting

Oxygen bindt de strijd aan tegen internationale kinderuitbuiting in samenwerking met Project VIC

Onze partner Oxygen Forensics, ontwikkelaar en leverancier van software voor digitaal onderzoek van mobiele apparaten, drones en cloud services, heeft onlangs aangekondigd haar producten te integreren met Project VIC. Project VIC is een samenwerking van opsporingsinstanties en andere partners die voor een transformatie in het onderzoeken van kinderuitbuiting zijn. Dit willen ze bereiken door onder andere de huidige technologieën te verbeteren en methoden te ontwikkelen waarbij ze het slachtoffer centraal plaatsen. De technologie, ontwikkeld door Project VIC en haar partners, wordt al wereldwijd door opsporingsinstanties gebruikt in de zoektocht en het redden van kinderslachtoffers, arrestaties van daders en het beveiligen van misdaadscènes.

Oxygen Forensics heeft laten weten vastberaden te zijn om een steentje bij te dragen aan het bestrijden van kinderuitbuiting over de hele wereld. Het gebeurt nu volgens hun COO Lee Reiber nog te vaak.

Het product van Oxygen Forensics maakt het mogelijk bestanden over kinderuitbuiting te doorzoeken door het gebruik van z.g. Hash-sets en andere indicatoren uit Project VIC. Daarnaast is het ook mogelijk geëxporteerde bestandinformatie over te zetten naar het VIC-JSON formaat.

Project VIC beschikt over een uitgebreide Hash-library (digitale handtekeningen van bestanden), die illegale of anderszins interessante beelden kan identificeren. Deze is toegankelijk voor opsporingsdiensten en met name voor de specialisten op het gebied van mobiele apparaten. De op de telefoon gevonden beelden kunnen vervolgens worden gekopieerd en geclassificeerd volgens de Project VIC Classificatie standaard.

 “Mobiele apparaten zijn wapens geworden in de handen van personen die onze kinderen willen uitbuiten”, zegt Richard Brown, directeur van Project VIC.  De mogelijkheden die het product van Oxygen Forensics biedt, zal zeker helpen in de strijd tegen kinderuitbuiting.

Neem voor meer informatie over Oxygen en Project VIC contact om met DataExpert: info@dataexpert.nl