Contact

Mobiele telefoon steeds belangrijker

Mobiele telefoon steeds belangrijker

Laptop’s, tablets en PC’s vormen een belangrijke bron van bewijsmateriaal voor de digitaal rechercheur. De smartphone is in veel gevallen nog interessanter, simpelweg omdat bijna iedereen er tegenwoordig gebruik van maakt.

Er zijn verschillende tools beschikbaar om een mobiel uit te lezen. De bekendste zijn XRY van het Zweedse MSAB en UFED van het Israëlische bedrijf Cellebrite. Ook andere leveranciers zoals AccessData en Guidance Software erkennen het belang en bieden modules aan om smartphones uit te lezen.

Er zijn wel beperkingen. De makers van mobiele telefoons zoals Samsung en Apple proberen hun toestellen zo goed mogelijk te beveiligen, en terecht. Als gebruiker wil je tenslotte dat je data goed is beveiligd. Tegelijkertijd vormen de nieuwste toestellen een uitdaging voor de digitaal onderzoeker.

Naast de bekende tools zijn er ook technieken als Chip-off, J-Tag en de laatste tijd vooral ook ISP die verder gaan waar de tooling stopt. Daarnaast zijn er bedrijven die zo genoemde ‘unlockservices’ aanbieden voor de probleemgevallen.

DataExpert levert de genoemde tools, de bijbehorende training en support en nog veel meer. Neem voor meer informatie contact op met info@dataexpert.nl