Contact

DataExpert neemt deel aan Purple Nectar 2017

DataExpert neemt deel aan Purple Nectar 2017

Met veel enthousiasme annonceert DataExpert haar deelname aan het Purple NECtar experiment, editie 2017.

Op 22 november 2017 organiseert afdeling KIXS (Kennis, Innovatie, eXperimenten en Simulatie) van de Nederlandse Defensie de bezoekersdag waarin verschillende innovaties op het gebied van elektronica en geavanceerde data- en risicoanalyse getoond zullen worden. Purple NECtar is een dynamische experimenten- en demonstratieomgeving voor Network Enabled Capabilities, met als doel resultaat- en efficiëntieverbetering van missies en operaties in het buitenland. DataExpert zal actief bijdragen aan het scenario over het beter in kaart brengen van risico’s in vijandig gebied met behulp van slimme OSINT en GEOINT analyse. We zijn van mening dat innovatie niet alleen in nieuwe technologie gezocht dient te worden, maar juist ook in nieuwe toepassingen van huidige technologieën van de Defensie. Op deze manier kan innovatie sneller en tegen lagere kosten in het huidige werk toegepast worden.