Contact

Nieuws & Events

Ervaringen themaochtend Risicobeheersing

Op donderdag 14 september om 09.30 uur opende Edwin Metgod – adviseur analyse bij DataExpert – de themaochtend en heette alle aanwezigen van harte welkom. Deze sessie stond in het teken van bewezen methodes en oplossingen die gebruikt worden om veiligheidsrisico's vroegtijdig te signaleren en een showcase van technologie die in ontwikkeling is om ook in de toekomst slim om te gaan met mogelijke veiligheidsrisico's.

De eerste spreker Chris Smit, teamleider & coördinator analyse bij DCMR, deelde zijn ervaringen over de transformatie van Reactief naar Proactief Handhaven. Een transformatie die zijn organisatie heeft doorgemaakt en nu voor successen zorgt. Dat de getoonde manier van risicobeheersing een belangrijk thema voor de aanwezigen is, bleek uit het grote aantal vragen dat aan Chris gesteld werd. Een interactieve sessie dus! Ook zoomde Chris tijdens zijn presentatie in op de rol en inhoudelijke structuur van het RIAN (RisicoAnalyse) model. Een uitgebreid model waarmee bronnen, aangeleverd door verschillende partner partijen, samengevoegd worden om semi-automatisch inzicht te krijgen waar zich risicovolle hotspots bevinden. Een geavanceerde manier om de blinde vlek in uw data naar boven te halen.

Daarna was het de beurt aan Damiaan Zwietering, data science specialist bij IBM, die met zijn kennis van innovatieve toepassingen op het gebied van cognitieve intelligentie de aanwezigen een kijkje gaf in de geavanceerde toekomst. Is het Watson platform toekomstmuziek of is zelflerende en menselijk denkende software nu al een oplossing voor organisaties? 

Na de lunch werd uitgebreid nagepraat over de presentaties en hoe potentiële veiligheidsrisico's benaderd kunnen worden met de inhoud van deze themaochtend. De vele aanwezigen gaven aan, dat ze de sessie als zeer waardevol hebben ervaren. Met die feedback in het achterhoofd zal DataExpert dit soort themabijeenkomsten vaker gaan organiseren. Houd de agenda op onze website en de nieuwsbrief goed in de gaten om deze sessies niet te missen. 

Was u niet in de mogelijkheid om aanwezig te zijn bij deze themaochtend en bent u wel geïnteresseerd in bijvoorbeeld risico gestuurd analyseren en wat deze werkwijze voor u kan inhouden? 

Stel uw vragen via info@dataexpert.nl of neem contact met ons op via 0318 – 543 173.