Contact

Nieuws & Events

Uitnodiging themaochtend “RISICOBEHEERSING” – 14 september a.s.

Op donderdag 14 september a.s. organiseert DataExpert een bijeenkomst omtrent het thema ‘Risicobeheersing’ voor onder andere de werkzaamheden van Gemeenten en haar veiligheidspartners bij “The Hague Security Delta” in Den Haag.

 

Onder andere Chris Smit van DCMR geeft u inzicht in de transformatie van reactief naar proactief handhaven. Ook kunt u een presentatie over de nieuwe technieken rondom data analyse, visualisatie en rapportage verwachten. De ochtend biedt u tevens gelegenheid om samen met uw vakgenoten te sparren over de manieren waarop potentiële veiligheidsrisico’s proactief benaderd kunnen worden.

Tijdens deze themasessie worden bezoekers meegenomen in de geboekte successen van onder andere de Milieudienst Rijnmond. Hoe kunnen door middel van innovatieve methodes veiligheidsrisico’s in onze samenleving gesignaleerd, beperkt en bestreden worden? 
Denk hierbij aan veiligheidsrisico’s die ontstaan door ondermijnende activiteiten binnen Gemeente grenzen of het schenden van vergunning afspraken door onder toezicht gestelde bedrijven.

Tijdens deze leerzame sessie ontmoet u collega’s uit het werkveld en kunt u bespreken hoe potentiële veiligheidsrisico’s in uw werkgebied proactief benaderd kunnen worden.

Wat kunt u verwachten?
Tijdens deze themaochtend krijgt u meer informatie over bewezen methodes en oplossingen die gebruikt worden om veiligheidsrisico’s vroegtijdig te signaleren. Deel uw visie en best practices met uw vakgenoten om samen tot nieuwe innovatieve inzichten te komen. 

Programma
09:00 – 09:30     Ontvangst en registratie
09:30 – 09:45     Introductie en welkom: Edwin Metgod, Adviseur Analyse bij DataExpert
09:45 – 10:30     Keynote Sessie: “risicogestuurde aanpakdoor Chris Smit, Teamleider & coördinator Analyse bij DCMR                 
Hoe krijgt het DCMR met haar risicovolle zorggebied een voorspellende en risicogestuurde handhaving? Chris Smit deelt zijn ervaringen over de transformatie van Reactief naar Proactief Handhaven die de Rotterdam Rijnmond Milieudienst heeft doorgemaakt. Tijdens deze sessie wordt ingezoomd op de rol en structuur van het RIAN (RisicoAnalyse) model.

10:40 – 11:25     Presentatie, “De toekomst is zelflerend!”  
Nieuwe technieken rondom data analyse, visualisatie en rapportage komen veel voorbij. Welke technieken zijn de moeite waard om wel aandacht aan te schenken? Tijdens deze sessie worden innovatieve toepassingen gepresenteerd op het gebied van data mining en IBM Watson – zelfdenkend en zelflerende technologie. Laat u zich inspireren wees voorbereid op wat komen gaat!

11:30 – 12:00     Afsluiting & Lunch

Locatie
The Hague Security Delta 
Wilhelmina van Pruisenweg 104
2438 AN  Den Haag

Aan uw deelname zijn geen kosten verbonden. 
Tijdens de ochtend wordt u o.a. koffie/thee en een lunch aangeboden.
De kosten voor catering bedragen ongeveer € 15,- per persoon, welke voor de rekening van DataExpert zijn. Indien u dit niet aan mag nemen, dan kunt u dit bij ons aangeven.

Registratie
U kunt zich aanmelden via onderstaande bestelbutton. U ziet deze oranje button als u naar beneden scrolt.