Contact

Nieuws & Events

Interview Veronica Perez - Teel Technologies

Hoe het begon

Veronica startte haar carrière bij de Los Angeles School police, waar zij op de campus de orde bewaakte. In eerste instantie zou je dan kunnen denken aan uit de hand gelopen studentenfeesten, maar niets is minder waar. Ook op scholen is er sprake van ‘serious crime’:  Geweldsdelicten zoals moord, incidenten met wapens, drugshandel, etc.

Specialisatie

Pas later, bij de West Covina police kreeg zij de zaken toegewezen met een digitale component. Hier is ook de interesse in mobiele telefoons ontstaan en na een reeks opleidingen en een deel zelfstudie is Veronica nu vier jaar actief bij Teel Technologies als trainer en specialist in onderzoek naar mobiele apparaten. Daarnaast is zij actief bij het Department of Justice van Californië, waar ze een bijdrage levert in complexe onderzoeken en training geeft op het gebied van ‘Phone forensics’. 

Bijzonder

Eind Juni verzorgde Veronica de ‘Advanced Flasherbox and Boot Loader for Mobile Forensics class’ voor 12 specialisten van de Nederlandse politie bij DataExpert in Veenendaal in samenwerking met de politieacademie. Wat deze training zo bijzonder maakt is de unieke benadering van de mobiele telefoon via de niet-destructieve methode. Ook encryptie is in veel gevallen geen probleem meer, waardoor meer inzicht ontstaat in belangrijk bewijsmateriaal. 

Concluderend: Veronica is een bijzondere vrouw met unieke kennis. Deze specialistische training biedt nieuwe kansen voor opsporing in Nederland op het gebied van Phone Forensics.

Belangstelling? Neem contact op met Nicole via info@dataexpert.nl of bel naar 0318-543 173.