Contact

Tableau introduceert disk encryptie voor de TD2U

Tableau introduceert disk encryptie voor de TD2U

Tableau maakt al jaren uiterst betrouwbare writeblockers en diskduplicators. De TD2U, die vorig jaar is geïntroduceerd, is gebaseerd op de USB3 standaard en daarmee één van de snelste apparaten op de markt.

De wens voor encryptie van gekopieerde harde schijven bestaat al langer. Dat is ook logisch, aangezien de TD2U vooral op locatie wordt gebruikt en je als beheerder van de data de nodige zorgvuldigheid in acht wilt nemen.

Vorige maand kondigde Guidance Software, de eigenaar van Tableau aan dat de encryptie een feit is. Dit geldt alleen voor het product TD2U en niet voor de andere producttypes zoals TD1, TD2 en TD3.

Hoe werkt het?

Tableau maakt gebruik van het XTS-AES encryptie algoritme voor de TD2u. Dit algoritme wordt aanbevolen voor het beschermen van de confidentialiteit van data op gegevensdragers door NIST, een vooraanstaand Amerikaans instituut op het gebied van wetenschap en technologie.

Voor het decrypten van de harde schijf is een wachtwoord benodigd wat initieel door de digitaal specialist is aangemaakt. Vervolgens kan de harde schijf met behulp van een computer en de open source software ‘VeraCrypt’ worden benaderd, of met een andere TD2U.

Er zijn geen adapters benodigd voor deze nieuwe feature. Het enige wat u hoeft te doen is de firmware van het apparaat updaten naar versie 1.20 of nieuwer.