Contact

Vacature: Medior / Senior Account Manager, excellente Consultative Seller

Vacature: Medior / Senior Account Manager, excellente Consultative Seller

DataExpert is een innovatieve, proactieve kennispartner die organisaties helpt bij de bestrijding van criminaliteit, fraude en (IT) incidentmanagement. Via drie activiteiten – Analyse, Forensics en Incident Response - bieden wij specifieke software van gerenommeerde wereldspelers, aangevuld met onze eigen diensten zoals training, consultancy, support & development. Onze klanten zijn overheidsdiensten, zoals politie, defensie en bijzondere opsporingsdiensten, en ook het bedrijfsleven, zoals banken en verzekeraars, in Nederland, België en het Caribisch gebied.

Vanwege de versterking van ons team zijn wij binnen BU Analyse op zoek naar een:

Medior / Senior Account Manager, excellente Consultative Seller

De ideale accountmanager is een zelfstandige consultative seller. Geen Einzelgänger, maar een teamplayer die de processen en vragen van de klant goed begrijpt en deze naar een van onze software oplossingen (BI, Predictive Analytics, Netwerk en Visualisatie software) vertaalt. Dit helpt de klant om efficiënt allerlei vormen van criminaliteit op te sporen en deze op termijn te kunnen voorkomen.

Samen met je collega´s van de BU Analyse, bestaande uit Services Coordinator, Trainers, Marketing, Inside Sales en Senior Account Managers, werk je aan het initiëren en uitbreiden van onze diensten en oplossingen bij een aantal vooraf gedefinieerde klanten en prospects. Dit betreft nationale overheid en Enterprise organisaties in de commerciële sector. De sales cycle drijf je zelfstandig van begin tot en met de closing. Je beheert je eigen pipeline en forecast deze in ons CRM systeem. Jouw doelstelling is de klant succesvol te maken op het gebied van betere criminaliteitsdetectie en preventie (fraude, cyber crime, misdaad enz.) met behulp van onze oplossingen en services.

Taken:
• Eindverantwoordelijk voor omzet en klanttevredenheid in eigen klantsegment
• Ontwikkelen van een nieuwe accounts
• Efficiënt inzetten van multi-level selling
• Het signaleren van trends en initiëren van nieuwe business in eigen klantsegment
• Samenwerken met het gehele team voor het behalen van het BU target en doelstellingen
• Adviseren, demonstreren van software-oplossingen en het geven van presentaties
• Administratieve afhandelingen gerelateerd aan pipeline management en forecasting.

Must have´s:
• Minimaal 7 jaar werkervaring waarvan minimaal 5 jaar in een Consultative Selling rol, in de ICT of de Consulting business
• Kennis van SPSS en / of Business Analytics tools
• Kennis en ervaring in minimaal een van de sectoren: Telco’s, Energy, Overheid, Healthcare, Retail, Transport, Financial Services
• Bewezen succes track
• Teamspeler en proactieve houding
• Analytisch vermogen
• Afgeronde Academische of relevante HBO opleiding (bvb. HIO, Bedrijfsinformatica)
• Goede communicatieve- en presentatie vaardigheden
• In bezit van rijbewijs B

Pré’s:
• Kennis van Franse taal
• Kennis van Big Data Software oplossingen

Wat DataExpert te bieden heeft:
• een leuke en afwisselende functie waarin een beroep wordt gedaan op jouw initiatief en gedrevenheid
• de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen in een zeer interessante sector
• een collegiale werksfeer in een bedrijf met korte communicatielijnen
• salaris en bonus zijn afhankelijk van kennis en ervaring.

Informatie en sollicitatie:
Is dit de vacature die bij je past? Stuur dan jouw sollicitatie met CV naar Ana Maria Oniceanu, Manager BU Analyse, anamaria.oniceanu@dataexpert.nl. Ook kun je telefonisch contact met haar opnemen, als je eerst nog meer informatie over de vacature wil. Telefoonnummer: 0318 543173.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet gewaardeerd.