Contact

Caribbean Cybercrime Conference

Caribbean Cybercrime Conference

Ruim 150 personen uit Curaçao, Sint Maarten, Aruba en regio hebben woensdag 11 april 2018, deelgenomen aan de 2e geslaagde Caribbean Cybercrime Conference op Curaçao.

Gastspreker was beveiligingsexpert Deon Olton met een inspirerend verhaal over "The evolution of Cybercrime in the Caribbean".

De bezoekers hebben ook actief deelgenomen aan sessies van onze leveranciers Guidance/OpenText, Magnet Forensics, Point Duty en Teeltech waarbij onderwerpen de revue passeerden als hacking, artificial intelligence, data-ontsluiting op sociale webbronnen, en het darkweb.

Vooral de sessie ‘Google als wapen in de strijd tegen cybercrime’ en de afsluitende keynote ‘Hacking is easy! But staying anonymous online is hard.’ van Sjoerd van der Meulen, trainer bij DataExpert, was zeer populair!

De conferentie bleek zeer actueel. De nood tot het vergroten van de awareness en preventie is nodig. Cyber aanvallen nemen namelijk toe. Een goed voorbeeld is de cybercrime-aanval van 2 april op de servers van overheid van Sint Maarten.

De Minister-president van Curaçao, Eugene Rhuggenaat, sloot de conferentie af met een oproep voor meer samenwerking tussen landen in het Caribisch gebied en voor een optimalere publiek-private samenwerking.  

https://www.facebook.com/EugeneRhuggenaath/posts/2032674093427463

De Caribbean Cybercrime Conference is georganiseerd door DataExpert in samenwerking met het RST en het Openbaar Ministerie. Hou onze nieuwsbrief in de gaten voor de aankondiging van toekomstige Caribbean Cybercrime Conferences.